Общество

Вижте „Змей Горянин“ и „Солнцепек“ в действие

ТВ каналът „Звезда“ публикува видео, на което се вижда стрелба на тежки огнеметни системи ТОС 1А „Солнцепек“ и самоходни реактивни установки за разминиране УР-77о „Метеорит“ („Змей Горянин“) в рамките на ученията „Център 2019“.

На кадрите се вижда не само стрелбата от комплексите, но и последиците от използването им, съобщава РИА „Новости“.

ТОС-1 „Буратино“ е тежка огнеметна система за залпов огън с калибър 220 мм на базата на танк Т-72. Предназначена е за извеждане от строя на лекобронирана и автомобилна техника, унищожение на съоръжения и сгради, жива сила на противника в открити местности и укрепления.

УР-77 „Метеорит“ („Змей Горянин“) е самоходна реактивна установка за разминиране, създадена за осигуряване на достъп до противотанкови минни полета по време на бой.

Стратегическите командно-щабни учения „Център 2019“ се проведоха от 16 до 21 септември на шест общовойскови полигона и два полигона на ВВС и войските за ПВО в Русия, както и в акваторията на Каспийско море. Общо в маневрите се включиха около 128 000 военни от осем държави (Русия, Китай, Пакистан, Киргизстан, Индия, Казахстан, Таджикистан и Узбекистан), над 20 000 единици въоръжение и военна техника, около 600 летателни апарата и близо 15 кораба.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest