Вижте тренировъчни залпове на „Торнадо-Г“ край Нижни Новгород

Батареи от реактивни системи за залпов огън (РСЗО) „Торнадо-Г“ и „Ураган“ направиха поход към район, в който е разположен условен враг, за да потушат развиваща се атака.

Ракетната артилерия на Западния военен окръг (ЗВО) унищожи условен враг в Нижегородска област. На тренировъчната площадка в Мулино беше извършена проверката за зимния период на обучение, предаде ТВ „Звезда“.

На представените кадри батареите от реактивни системи за залпов огън (РСЗО) „Торнадо-Г“ и „Ураган“ правят поход към район, в който е разположен условен враг, за да потушат развиваща се атака. След пристигането на позиция РСЗО са приведени в боен режим и пристъпват към насочване към целите си.

Въздушната разузнавателна дейност е извършена с помощта на безпилотни летателни апарати „Орлан-10“, така откриват колоните на условния враг. Батареите откриват залпов огън по човешка сила и бронирани превозни средства. Атаката е потушена благодарение на навременното откриване на условния враг, което не му дава време да подготви офанзивна операция. Артилеристите извършват пълното унищожаване на останалата техника и жива сила по тъмно с масивен залп на реактивните системи.

В ученията вземат участие над 1500 военнослужещи, над 500 единици оръжие и военна техника. Контролната проверка на формированията и военните части на полигоните на ЗВО ще приключи в края на април.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest