Общество

Вижте тези уютни далечни места, които няма да намерите никъде, освен в Русия!

Този профил в Instagram събира снимки, от които блика топлината на най-отдалечените кътчета в Русия.

За Алекс А. всичко започва с една единствена снимка. Той я нарича „Закуска на балкона“. Снимката не е типичният за Instagram кадър с кроасани в чинията и Айфеловата кула в далечината. И все пак, Алекс е пленен.

@yut_ebenia

„Намерих я в Instagram случайно и се впечатлих силно. Исках да я видят възможно най-много хора. Все едно снимката казваше: уютът е на всяко място, където си го създадеш. В същия ден създадох Uyutniye E6enya, казва Алекс, един от двамата анонимни собственици и мениджъри на изключително популярния профил в Instagram.

@yut_ebenia

Към момента на писане на тази статия, профилът, в който се публикуват уютни снимки от забравени от бога места из Русия, има 294 000 последователи, макар че първоначално собствениците му го промотират само сред своите приятели и познати.

@yut_ebenia

„Изпратихме покани на приятелите си, които на свой ред поканиха свои приятели. Хората харесаха нашето съдържание, започнаха да споделят постовете и така тръгна“, казва Алекс.

@yut_ebenia

Собствениците на профила публикуват снимки на различни автори и фотографи, като ги тагват, ако са известни, и молят аудиторията да им помогне да ги открият, ако не се знае кои са. Това гарантира възможно най-голямо разнообразие от локации и високо естетично разнообразие.

@yut_ebenia

„Няма значение с каква техника е направена снимката. Можеш да прекараш часове в избор на ъгъл, светлина, правене на снимки със скъп фотоапарат и в крайна сметка да ти се получи наистина добър кадър, а може и да снимаш с телефона си и да излезе шедьовър. В това се крие красотата“, казва Алекс, който редовно сърфира из интернет в търсене на поредния шедьовър на руския уют.

@yut_ebenia

Естетиката на руските хижи, порутени градове и мразовити зими привлича последователи от цял свят.

@yut_ebenia

„Нашата аудитория е невероятно разнообразна. От безгрижни младежи до уважавани университетски преподаватели в столицата. Един от любимите ни и най-активни последователи е 70-годишна жена, която е директор на библиотека някъде в Урал“.

@yut_ebenia

„Повечето ни абонати са от Русия, но почти всеки ден получаваме писма от различни кътчета на Земята. По някаква причина абонатите от Южна Америка и Австралия са особено активни. Хората ни изпращат техни снимки на местната архитектура, начин на живот и природа. Скоро ще пуснем голям пост за отдалечени уютни местенца от цял свят. И там има много какво да се види!“

@yut_ebenia

Също като абонатите си, Алекс е очарован от провинцията.

@yut_ebenia

„Темата за руската провинция е особено популярна сред жителите на големите градове. Някои от тях са дошли в града от същата тази провинция и с времето са обзети от носталгия, а други – тъкмо обратното, никога не са напускали границите на Москва и за тях провинцията е нещо екзотично и невероятно далечно от обичайния им живот. В провинцията хората могат да спрат времето поне за миг: да ‘дишат’, да си починат от лудия градски ритъм. Днес на много хора това им липсва“, казва той.

@yut_ebenia

автор: НИКОЛАЙ ШЕВЧЕНКО

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest