Общество

Вижте тази невероятна анимация на Warner Bros за съветските гремлини

Тази 7-минутна анимация за гремлини, които разрушават нацистки самолет по пътя му към Москва, е жест от страна на служителите на Warner Bros. към съветската и американската кауза през Втората световна война.

Втората световна война е, а Хитлер се качва на борда на бомбардировач, за да разруши Москва лично. По пътя към СССР той попада на „гремлини от Кремъл“, които разглобяват самолета в движение и опропастяват злия му план.

Това не е най-лошият кошмар на Хитлер, а сценарий на анимация от май 1944 г. на Warner Bros. и екипа американски художници, които създават известните „Шантави рисунки (Looney Tunes) няколко години по-късно.

Сюжетът на „Руска рапсодия“ е показателен за американското виждане за Втората световна война през 1944 г.: Хитлер е изобразен като подстрекател към война, който е обречен на провал.

В анимацията Хитлер, афектиран от провалите на нацисткия Вермахт, обявява, че той лично ще бомбардира и разруши Москва, столицата на СССР. По пътя натам обаче гремлините – фолклорни същества и пакостници, за които се вярва, че причиняват повреди по самолети и всякаква друга машинария – започват да разглобяват нацисткия самолет без Хитлер да разбере.

Малките същества нападат самолетното оборудване като обезумели, като го съсипват, докато пеят „Ние сме гремлини от Кремъл“ по мелодията на класиките“Очи чёрные“ и „Песен на Волжките лодкари“.

Те припяват:

Ние сме гремлини от Кремъл!

Да, да, да, да, да!

Ние сме гремлини от Кремъл!

Да, да, да, да, да!

Аз съм гремлин от Кремъл!

О,

ние сме руски гремлини.

Нагоре в небето живеем,

в на Шиклгрубер самолетите,

разбиваме ги право в земята!

Обичаме да си играем с „Месершмити“

и да изпращаме бомбардировачите им към земята на малки парченца

Наполеон и армията му така и не стигнаха до първа база,

сега ще натикаме лошите нацисти в лицето на фюрера!

Ние сме тук и там, ние сме навсякъде!

Ние сме в косите на нациста.

И когато се опитат да ни хванат –

ние сме малките човечета… които не бяха там.

Ние сме малките човечета, които не бяха там.

След 5-минутния тормоз срещу нищо неподозиращия Хитлер, гремлините се разкриват и изхвърлят лидера на нацистите от бомбардировача в свободен полет. Хитлер се приземява и опитва да се скрие от падащия самолет, но той го удря толкова силно, че го заравя под земята, а опашката му се превръща в нещо като надгробна плоча.

7-минутната анимация приключва с финален кадър, в който гремлин натъпква Хитлер обратно в земята с тежък ковашки чук.

„Руска рапсодия“ може и да е лично послание от Warner Bros. за нацитска Германия и Хитлер, тъй като обликът на гремлините всъщност е базиран на служителите на отдела за анимация на Warner Bros.

източник: RUSSIA BEYOND

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest