Общество

Вижте синхронни маневри на танкове Т-90С в пустинята

Югозападното командване на индийската армия публикува кадри от учение с масовото участие на основните бойни танкове T-90С Bhishma.

В началото на видеото бойните машини, вдигайки облаци прах, извършват едновременно обратен завой по команда на почти 180 градуса. След това демонстрират синхронно движение на заден ход на цялото танково подразделение, пише „Российская газета“.

Според военни експерти подобна съгласуваност е необходима при водене както на пълномащабни бойни действия, така и в хода на операции в конфликти с ниска интензивност.

В момента „деветдесетката“ е главната ударна мощ на сухопътните войски на страната – на въоръжение са над 1100 единици. Същевременно лицензираното производство продължава.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSWCommandIA%2Fvideos%2F437156474263671%2F&show_text=0&width=476

През миналата година съобщиха планове машините да бъдат оборудвани със спомагателни силови установки, обезпечаващи електроенергията на различните системи, когато не функционира основният двигател. Това позволява да се пестят ресурси, гориво, зареждане на акумулатори, както и да се намали топлинното излъчване.

Планира се внедряването на други технически решения, благодарение на които Bhishma ще може да се конкурира с най-съвременната чуждестранна техника с аналогично предназначение.

Интересно е, че през първата половина на 1990-те години индийските военни проявяват интерес към по-простичкия Т-72С и газотурбинния „летящ“ Т-80У. Тези танкове дори преминават изпитания в пустинята Тар.

Но се оказва, че дизеловият двигател е предпочитан за експлоатация при локални екстремни условия. Освен това се обръща внимание и на необходимостта от по-съвършени прицелни системи с топловизори.

В резултат през 1998 г. в този региони се провеждат тестове на танка Т-90, който напълно отговаря на изискванията на индийските военни.

източник:

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest