Вижте основните характеристики на новата карабина АКВ-521

Концернът „Калашников“ продължава да запознава любителите на стрелковите оръжия с новите си продукти – карабината АКВ-521 от калибър 5,45×39.

След частичното разглобяване на оръжието, демонстрирано по-рано, характеристиките  на прототипа са обяснени по-подробно в новото видео, пише „Российская газета“.

АКВ-521 има 85% унифицираност с карабината TR3 (гражданската версия на обновения AK-12), но освен това има и редица важни особености. Има горна и долна част на цевната кутия – upper и lower. Сега е направена от фрезована стомана, а за серийното производство се предвижда щампована стомана.

Превключвателят на режима на огъня е направен за показалеца по стандартната логика на АК. От другата страна на цевта превключвателят е изпълнен вертикално. Това се прави, за да се обезпечи сгъването на приклада и блокировката му.

Планката за оптиката вече е неразривно свързана с цевта във всички цикли от „живота“ на карабината (разглобяване, сглобяване, почистване). Колиматорният прицел е монтиран ниско, което позволява използването както на Red Dot, така и на механичен.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest