Вижте мащабни учения на руските ВКС

В Крим, Южна Русия и Северен Кавказ се проведоха мащабни учения на 4-та армия на ВВС и ПВО.

Над сто бойни самолета и хеликоптера участваха в отработването на настъпателни и отбранителни елементи при въздушния бой.

Маневрите започнаха на 30 март. Отначало авиацията на Южния военен окръг организира „Разходката на слона“ – масово излитане на самолети и хеликоптери за евакуация до други летища. Базираните в Крим, Краснодарския край и Ростовска област щурмови самолети и изтребители-бомбардировачи полетяха към Астраханска област.

Сухопътните групи за ПВО и изтребители отработиха предотвратяване на въздушен ракетен удар, а след това щурмоваците, хеликоптерите и бомбардировачите на 4-та армия започнаха ответни удари. Целите бяха разположени на тренировъчните площадки „Капустин Яр“ и „Ашулук“. Въздушните боеве се „проведоха“ в небето над Кубан, Ставропол и Крим, предаде „Российская газета“.

„В бойна употреба бяха изстреляни повече от 2500 зенитни артилерийски патрона, използвани са над 300 зенитно-управляеми ракети, около 100 авиационни средства за поразяване на цели, включително управляеми ракети и бомби“, се казва в съобщението.

Последната задача на ученията беше отговор на атака с крилати ракети в морската зона, в които наред с авиацията участваха и кораби на Черноморския флот и Каспийската флотилия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest