Вижте как за месец издигнаха болницата в Одинцово

Само за месец в Одинцово бе изграден инфекциозен военен медицински център.

В него ще се лекуват пациенти с COVID-19. Министерството на отбраната публикува видео за това как от нулата е построена модерна клиника.

Болницата в подмосковския град ще се превърне в един от двата комплекса, които строи руското военно ведомство. В него ще помагат и на пациенти с коронавирус от Московска област.

Цялото необходимо оборудване вече е доставено в центъра. Това включва томограф, апарати за изкуствена вентилация на белите дробове, ултразвук и ендоскопия, рентген и апарати за анестезиология. Събран е екип от специалисти и медицински персонал. Изграждането на клиниката приключи седмица по-рано от планираното, съобщава 360tv.ru.

За да подготвят хора за работа с COVID-19, те са обучени или са получили по-високи медицински квалификации във Военномедицинска академия „Киров“ в Санкт Петербург.

До 27 април в Московска област са открити 9 708 случая на коронавирусна инфекция (в Москва – 45 351).  От началото на епидемията в страната 795 души са починали от COVID-19. В Русия има общо 87 147 потвърдени случая на заболяването.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest