Вижте как трима руски здравеняци дърпат 600-тонен влак в Крим

Асоциацията на руските здравеняци реши да установи рекорд на Русия по теглене на ЖП-състав и да го обвърже с пускането на железопътната линия между Кримския полуостров и континентална Русия през новооткрития Кримски мост. Мероприятието ще се състои в деня на пристигането на първия влак от Москва.

Според КИА на 18 ноември трима здравеняци са провели тренировка по теглене на ЖП-състав в Симферопол, помествайки от мястото му влак с маса от над 600 тона!

„Днес пробвахме да помръднем от място железопътен състав с маса от над 600 т – оказа се лесно. Ще увеличим масата. По време на втория опит един от членовете на отбора получи травма. Дали ще може да участва в тегленето, още не се знае. Мисля, че двама души ще могат да се справят с тази задача“, сподели организаторът на мероприятието и член на Президиума на Асоциацията на руските здравеняци Михаил Паллер.

Той уточни, че по време на тренировката е отработена технологията по дърпане на ЖП-състав, която има своите специфики.

От своя страна представителят на Асоциацията в Ростовска област Михаил Иванов подчерта, че още е рано да се говори за точния брой вагони и масата заради техническите нюанси.

Планира се по време на представянето си здравеняците да издърпат влака на разстояние от 20 м със скорост 3-5 км/час. В случай на успешно теглене достижението на Асоциацията ще бъде внесено в Регистъра на рекордите на Русия.

Първият влак към Крим ще тръгне от Санкт Петербург на 23 декември и ще се отправи към Севастопол от Московската гара в 14:00 ч. московско време. Откриването на състава Москва – Симферопол е планирано за 24 декември от Казанската гара в 23:45 ч. московско време. И двата влака трябва да стигнат до полуострова на 26 декември, отбеляза Kafanews.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest