Вижте как протичат тестовете на модернизирания танк T-80БВМ

В интернет публикуваха тестови кадри на модернизирания танк T-80БВМ, който наричат „арктически“ заради уникалните му характеристики, които му позволяват да работи в Далечния север.

Първите изпитания се проведоха на тренировъчния полигон в Бамбурово от модернизирани превозни средства за танкови екипажи на отделната морска бригада на Тихоокеанския флот, предаде „Российская газета“. Трябвало е да поразяват цели както на къси разстояния, така и такива, които имитират движеща се техника на противника на разстояние от 2000 метра. Задачата е отнела общо девет секунди при силни ветрове.

Т-80БВМ започна да пристига в северните подразделения на руските въоръжени сили миналата година. Обновеният модел е оборудван със 125 мм оръдие, комбинирано с ракетна установка „Рефлекс“, която заменя комплекса „Кобра“. Той от своя страна беше инсталиран в предишната версия на танка T-80БВ. „Рефлекс“ има увеличен обхват и е пригоден за използване на съвременни ракетни оръжия.

Основното оръдие се допълва от две картечници НСВТ и ПКТ, а всички оръжия се контролират с помощта на комплекса „Сосна-У“ с термичен образ, модерен лазерен далекомер и система за проследяване на целта.

Модернизацията се е отразила и на динамичната защита, на T-80БВМ е инсталирана ДЗ „Реликт“.

Силовата установка позволява на танка да достига скорост от около 70 километра в час, дори и в офроуд условия.

Според редица военни експерти Т-80БВМ по бойни качества е наравно с танковете Т-72Б3 и Т-90М.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest