Вижте как огнехвъргачки поразяват лекобронирани цели

Огнехвъргачки унищожиха лекобронирани цели и жива сила на условен противник, а подразделения за радиационна, химическа и биологическа защита изпълниха постановка на димни завеси – в рамките на учение на полигон „Прудба“ във Волгоградска област.

Руското министерство на отбраната представи видео от провелите се специални учения. На кадрите се вижда как огнеметчиците използват реактивната огнехвъргачка „Шмель„, а военнослужещите от подразделенията за РХБ защита – най-новите машини ТДА-2К и ТДА-3. Освен това военните автомобили РХМ-6 търсят безопасни райони и маршрути за придвижване на войските, а подразделенията за специална обработка изпълняват дегазация, деактивация и дезинфекция на военната и специална техника.

На 13 ноември войските за радиационна, химическа и биологическа защита отбелязват професионалния си празник – 101 години от основаването им. В армията специалистите по РХБ защита изпълняват задачи по откриване и оценка на радиационната, химическата и биологическата обстановка, провеждат специална обработка на войските, обеззаразяване на местности, пътища и съоръжения, както и по употреба на аерозоли за маскировка, отбелязва „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest