Вижте как изглежда бойна стрелба на „Панцирь-С1“ срещу въздушни и наземни цели

Разчетите на комплекси „Панцирь“ от Ленинградските части на ВВС и ПВО отразиха авионападение на условен противник в Астраханска област.

На полигона „Ашулук“ разчетите от зенитния ракетен полк на Ленинградската армия за ПВО и ВВС по време на учения отразиха въздушно нападение от условен враг.

Прехвърлените от Ленинградска област разчети на зенитни оръдейни ракетни комплекси „Панцирь“ извършиха марш на полигона и застъпиха на бойно дежурство по противовъздушна отбрана.

Военнослужещите откриха крилати ракети и самолети, имитирани от свръхзвукови мишени. За поразяване на засечените цели бяха пуснати ракети и проведена стрелба с оръдия.

Бойните разчети изпълниха още задачи по техническа, тактическа и ракетно-стрелкова подготовка, а кадри от ученията публикува ТВ „Звезда“.

„Панцирь-С1“ (индекс ГРАУ-96К6 или SA-22 Greyhound по кодификацията на НАТО) е руски самоходен зенитен ракетно-оръдеен комплекс.

96K6 „Панцир С1“ е хибридна система за противовъздушна отбрана с малък обсег, предназначена за защита на граждански и военни съоръжения от атака от всички съвременни и перспективни средства за въздушно нападение, при всякакви метеорологични условия (ден/нощ), както и при употреба на вражески системи за противоелектронна борба. Ракетите ѝ могат да поразяват цели на разстояние 20 км и височина 15 км, а оръдията имат обсег 5000 м. Оръдията стрелят със скорост около 4800 снаряда в минута. Благодарение на своята универсалност системата може да се използва и срещу наземни и надводни цели.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest