Вижте как хеликоптери Ка-27 кацат на палубата на фрегатата „Адмирал Григорович“

Пилотите на вертолети Ка-27 от морската авиация на Черноморския флот на Русия отработиха излитане и кацане на палубата на фрегатата „Адмирал Григорович“.

Тренировките се проведоха по време на движение на бойния кораб, както и в тъмната част от денонощието.

Както съобщават от пресслужбата на руското министерство на отбраната, противоподводните вертолети Ка-27ПЛ и Ка-27ПС, предназначени за търсене и спасяване на пострадали, са извършили около 20 излитания и кацания на борда на фрегатата. Кацането на палубата, когато корабът не забавя ход в открито море, пилотите наричат „по самолетски“. При този вариант пилотът трябва да демонстрира цялото си майсторство, тъй като вертолетът трябва да се снижи, паралелно догонвайки движещата се писта.

Многоцелевите вертолети от тип Ка-27 в различни модификации съставят основата на вертолетните подразделения от морската авиация на руския ВМФ. Те подсигуряват провеждането на въздушно разузнаване по море, както и противоподводна охрана на корабните групировки, отбелязва „Российская газета“.

През 2017 г. започна модернизацията на Ка-27, които получиха ново бордово радиоелектронно и радиоакустично оборудване. На вертолетите беше монтирана и съвременна система за откриване на подводници.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest