Общество

Вижте кадри от употреба на „Корнет“ и Т-90С в Алжир

Алжирската армия на фона на изострянето на ситуацията в региона извърши големи учения в своя 2-ри военен окръг.

В учебните бойни действия в северозападната част на страната участваха различни части на 8-ма бронетанкова дивизия.

На полигона тренираха отбранителни и настъпателни операции, стрелба по бойни снаряди, пускове на различни видове ракети.

Така по наземни цели са използвани високо прецизни противотанкови комплекси „Корнет-Э“ от руско производство, съобщават от „Российская газета“.  

За първи път в полеви условия е демонстрирана експлоатация на самоходния вариант ПТРК, на базата на бронирания автомобил ВПК-233136 „Тигр-М“.  

Тази версия се отличава с висока автоматизация, съвременни средства за прицелване, позволяващи унищожаването на различна техника, полеви съоръжения, както и нисколетящи самолети и хеликоптери до 10 000 метра.

Задействани са също ПТУР с модернизираните бронетранспортьори БТР-80 и джипове LandRover Defender.

Атаката на подразделението, въоръжено с нижнетагилски Т-90С, изглежда много впечатляващо. Танковете, вдигащи облаци прах, се движат с висока скорост, като провеждат интензивна стрелба със своите 125-мм оръдия. Също така за защита от средствата за поразяване на условния противник са използвани оптикоелектронните системи „Штора“ – правят се аерозолни завеси, които възпрепятстват ефективната работа на противника.

Също така в разгрома на „вражеската“ групировка участват и самоходните артилерийски системи 2С1 „Гвоздика“, РСЗО БМ-21 „Град“, системите за противовъздушна отбрана „Бук-М2Э“, „Игла-С“ и ЗСУ-23-4 „Шилка“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest