Вижте кадри от полети на модернизираните самолети Су-25СМ3 „Суперграч“

Летците извършиха полети на височини от 150 до 3000 м и със скорост от 300 до 800 км/час.

Екипажите на щурмовия авиационен полк на Южния военен окръг (ЮВО), дислоцирани в Краснодарския край, отработиха елементи на сложен пилотаж. Летците изпълниха вертикални, хоризонтални „бъчви“ и такива под ъгъл, боен обратен завой и „примката на Нестеров“ на щурмоваците Су-25СМ3, Су-25СМ, Су-25УБ и Су-25, пише ТВ „Звезда“.

Както съобщиха от минитерството на отбраната на Русия, летците са извършили полетите на модернизираните щурмоваци Су-25СМ3 „Суперграч“ на височини от 150 до 3000 м и със скорост от 300 до 800 км/час. Полетите са изпълнени единично и по двойки.

„Военнослужещите изпълниха маневриране на разстояние между самолетите от 75 до 150 м и при изменение на ъгъла на видимост. Освен това във въздуха летците отработиха престрояване на бойния строй – всеки екипаж изпълняваше функцията на водещ самолет“, разказаха от военното ведомство.

https://tvzvezda.ru/news/202228534-rMy4I.html/player/

Общо за тази година щурмоваците са извършили над 1600 полета с практическо използване на щатно въоръжение. Предстои летците да решат задачи по унищожаване на авиационен парк бойни машини, обекти за ПВО и бази на условен противник.

Най-новият щурмовак Су-25МС3 може да поразява малки подвижни и неподвижни наземни цели без видимост през деня и нощта. Самолетът е оборудван със система за спътникова навигация ГЛОНАСС, която позволява програмиране на крайната точка на картата с точност до 10 метра. Тази система дава възможност на летците да действат независимо от наземните служби за поддръжка. В пилотската кабина е поставен и многофункционален дисплей.

Бойната ефективност на модернизирания Су-25 е увеличена с три пъти в сравнение с предишната версия на самолета. Представители на инженерно-технически служби на авиационните части провериха готовността за работа на всички агрегати и механизми на Су-25СМ3 в посочените режими.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest