Вижте кадри от първия полет на подобрения руски военен самолет „Илюшин“ Ил-112В

В мрежата се появиха кадри от първия полет на военнотранспортния Ил-112, след коригиране на забележките на министерството на отбраната.

Самолетът излетя от летището на Воронежкия авиозавод, където е построен.

Припомняме, че първият полет на Ил-112 се състоя преди две години, на 30 март 2019 г., и съвпадна с рождения ден на Сергей Илюшин. Машината прекара 40 минути във въздуха, тестът бе признат за успешен, но клиентът на новия транспортен самолет – министерството на отбраната, направи някои коментари. Основно те се отнасяха до голямата маса на самолета – твърде тежкият „Ил“ не можеше да изпълни необходимите военни превози на 5 т товар за 1200 км, пише „Российская газета“.

Конструкторите намалиха теглото му: те промениха конструкцията на товарния люк, някои метални детайли са заменени с композитни, както и шасито. Сега, според представител на конструкторското бюро „Ил“, масата е „близо до изискванията на клиента“. Остранени са и други забележки.

Вторият полет продължи около 30 минути, съобщиха от Обединената авиостроителна корпорация. Командирът на екипажа, Героят на Русия Николай Куимов съобщи, че летателната задача е изпълнена.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest