Общество

Вижте кадри от командирски полети в сложни метеорологични условия

Опитните пилоти са извършили повече от 150 полетни смени, като са практикували най-сложните елементи на учебно-бойната и пилотажната подготовка.

Командният състав на всички авиационни съединения и военни части на Южния военен окръг (ЮВО) започна първите си командирски полети през зимния период на обучение. Особеността на настоящите полети е усвояването на най-новата авиационна техника, постъпила на въоръжение във войските на областта през тази година, – многоцелеви изтребители Су-30СМ, вертолети Ми-28Н, Ка-52 и други, отбеляза пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТВ „Звезда“.

По данни на ведомството опитните пилоти са извършили повече от 150 полетни смени, като са практикували най-сложните елементи на учебно-бойната и пилотажната подготовка. В условията на метеорологичен минимум командирите на оперативно-тактически и специални авиационни подразделения са отработили излитане и кацане през нощта, пилотиране над водната повърхност на ниска и свръхниска височина, бомбардиране на наземни цели и зареждане във въздуха. Военнослужещите от армейските авиационни подразделения са летели в облаците с минимална видимост, изпълнили са и десант със самостоятелен избор на площадка от въздуха.

На кадрите виждаме още как командирите на авиационните части на Южния военен окръг показват своите професионални умения при взаимодействие с групата за ръководство на полета на летището и на полигона при изпълнение на двойно излитане, кацане и обход, както и използването на авиационни средства за поразяване.

Особено внимание е обърнато на отработването на съвместни действия на наземната група за управление и екипажите при възникване на условни извънредни ситуации във въздуха. Общо по време на командирските полети пилотите от Южния военен окръг са прекарали във въздуха над 300 часа.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest