Вижте кадри от буксир на танка Т-90С на ръка

Когато се говори за буксир на танк, обикновено се разбира използване на бронирани верижни трактори, специални ремонтно-евакуационни машини от рода на БРEМ-1, или най-съвършенaта в света Т-16.

Също така в тази функция често влизат самите танкове. Понякога, когато е необходимо заседнала многотонна машина да се освободи от кален „плен“, се включват няколко единици наведнъж. И дори подобни мерки не винаги помагат, пише „Российская газета“.

В полк в Индия, дислоциран в щата Пенджаб, на тържествено събиране на войсковите части решиха да изтеглят танка Т-90С на буксир. За целта на разположените в горната предна част на машината куки закрепиха въжета, които бяха поети от няколко десетки униформени и граждани.

Съдейки по видеото, те успяват да накарат „деветдесетката“ да се движи, в резултат на което тя изминава впечатляващо разстояние. Напомняме, че масата на танка надвишава 46 000 килограма.

Интересно е, че Bhishma често се използва за демонстрация на военната мощ на индийските сухопътни войски. Така през изминалата година Т-90С ефектно се включи в демонстрационната програмата на индийците на 11-тото Международно изложение на сухопътно и военноморско въоръжение Defexpo 2020.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest