Общество

Вижте кадри от борда на обстрелвания в Черно море британски разрушител Defender

Появи се репортаж на кореспондента на ВВС Джонатан Бийл, който се намира на борда на разрушителя Defender по време на вчерашния инцидент край бреговете на Крим.

В началото се вижда, че членовете на екипажа зареждат корабните артилерийски оръдия и ракетни установки. Тогава в кадър се появява руски патрулен кораб, който преследва британския разрушител. В един момент той се приближава максимално близо до него, пише „Российская газета“.

Ясно се вижда как до разрушителя летят бомбардировачи Су-24. Един от моряците признава в разговор с кореспондента, че самолетите са изглеждали заплашително. В репортажа се чува и обръщението на руските граничари към екипажа на английски език. Те настояват да напуснат зоната и предупреждават, че в противен случай ще открият огън.

Показателно е, че моряците веднага след това слагат бели маски и ръкавици, или както ги наричат ​​в британския флот – Protective Face Shield FROG (защитни огнеупорни маски). Те се използват в случай на опасност от пожар на плавателния съд.

източник:

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest