Вижте изпитания на студ на най-новата карабина АКВ-521

Разработчиците на най-новата карабина АКВ-521 я тестваха при температури от 50 градуса под нулата – и оръжието не ги подведе.

Кадри от изпитанието се появиха на официалния YouTube канал на концерн „Калашников“.

Карабината заедно с патроните е прекарала в хладилна камера един час, след което са стреляли над десет пъти с нея. Температурата на стрелбището също е била под нулата, което е очевидно по издишваната пара. Въпреки суровите условия, оръжието е работило в щатен режим, отбелязаха от концерна.

Така, по думите на разработчиците, те са искали да оценят как ще се държи карабината зимата при минус 30-40 градуса, ако я оставиш в автомобила или на открито. Важното е било да проверят дали новата конструкция – с разделение на горна и долна стволна кутия, е повлияла на надеждността на оръжието,

Съдейки по клипа, в прототипа вече са вмесени измененията, анонсирани в края на миналата година. И по-конкретно, ръкохватката е пренесена в лявата страна, а процепът в цевта отдясно е затворен, за да придадат на конструкцията по-голяма якост.

В базовия вариант карабината АКВ-521 се разработва с патрони от 5,45х39-мм калибър. Но занапред ще се появят и варианти с различни цеви, включително за 7,62х39-мм калибър, ловен .366 ТКМ и .223 Remington (5,56х45 по стандарт на НАТО), пише „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest