Вижте артилерийска стрелба на крайцера „Петър Велики“

Екипажът на тежкия атомен ракетен крайцер „Петър Велики“ отработи артилерийска и ракетна стрелба по въздушни морски и брегови цели в Баренцово море.

Флагманът на Северния флот на Русия оглави учение на различните родове войски по защита на морските граници на страната в Арктика.

Заедно с „Петър Велики“ в маневрите участваха ракетният крайцер „Маршал Устинов“ и кораби от бреговата охрана на Колската флотилия. Те изпълниха съвместно маневриране, преминаване на минно поле, нанасяне на артилерийски удар по условен противник, постановка на димна завеса и отразяване на въздушно нападение над отряд кораби.

Бойните разчети на артилерийска установка АК-130, която е в състояние да изпълни до 90 изстрела в минута със 130-мм снаряди, успешно ликвидираха морските и брегови мишени, а зенитните ракети на комплекс „Кинжал“ точно поразиха въздушните цели.

https://tvzvezda.ru/news/2021615020-Z4ZWU.html/player/

По оценка на командващия Северния флот адмирал Александър Моисеев, всички поставени задачи пред войниците и моряците са изпълнени успешно.

В учението взеха участие общо осем тактически групи, над 20 бойни кораба и подводници, около 10 самолета и вертолета. Изпълнени са 17 задачи за бойна подготовка, седем от които са представени за награда на Главнокомандващия ВМФ, пише ТВ „Звезда“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest