Общество

Вече са ясни отличените по Програма “Най-изявените млади личности на България” за 2021

Вече са известни имената на десетте млади българи, които специално подбрано жури избра да отличи по Програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2021 г.

Програмата е част от световната програма „Най-изявените млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) на Junior Chamber International (JCI).

Проектът се организира от JCI Bulgaria за седма поредна година. Целта е всяка година да бъдат отличени млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на младите хора по света.

Тази година десетте най-изявени млади българи са:

  • Васил Ралчев (собственик на брандовете Inaessentials и Не Бъди Посредствен) в категорията “Бизнес, икономика и/или предприемачество”
  • д-р Христина Георгиева (адвокат и доктор по право) в категорията “Политически, правни и/или държавни въпроси”
  • Ренета Богданова (мениджър “Развитие” към ЧСУ “Цар Симеон Велики”) в категорията “Академично лидерство и/или постижение”
  • Християна Стоименова (координатор продукция в ТВ сериали, изпълнителен продуцент в документални продукции) в категорията “Културно постижение”
  • д-р Калин Василев (създател на неформална гражданска група TarnovoRuns) в категорията “Морално лидерство и/или защита на околната среда”
  • Мирослава Милева (директор „Менторска програма“ и управител на социалното предприятие „Социалната чайна“ във Варна) в категорията “Принос към децата, световния мир и/или правата на човека”
  • Виктория Радославова (изпълнителен директор и съучредител на фондация „Чуй ме със сърцето“ – българско кино за глухите хора) в категорията “Хуманитарно и/или доброволческо лидерство”
  • Ева Филипова (млад учен с опит в сферата на горите, лесозащитата, фитопатологията, биологичното разнообразие, фитоценологията) в категорията “Наука и/или технологично развитие”
  • Елеонора Тахова (журналист, част от екипа на общественото Радио Благоевград) в категорията “Личностно развитие и/или постижение”
  • д-р Велислава Петрова (вирусолог и здравен консултант към ООН) в категорията “Иновации в медицината”

Избраните десет млади българи вече са номинирани за световния формат на програмата на JCI – „Най-изявените млади личности на света“ (Ten Outstanding Young People of the World) . Финалът на международния формат ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI, който ще е през ноември в Йоханесбург, Южна Африка.

Тази година оценката на номинациите направи жури от 28 от признати експерти и публични личности, което е в състав: Александър Куманов (част от 42 тренинг и е директор на Фондация „Четиридесет и две“), Анна-Мари Виламовска (член на надзорния съвет на Innovation Capital), Георги Генчев (съосновател и ръководител на Информационния портал за НПО в България), Георги Камов (съосновател на Red Paper Plane и Фондация „Багра“), Детелина Смилкова (оперативен директор на многопрофилна болница), проф. Димитър Иванов (научен секретар на направление „Биоразнообразие, биоресурси и екология” в БАН), Димитър Попов (експерт от „Зелени Балкани“), д-р Елиза Георгиева (лекар и управляващ съдружник в МБАЛ Св. Панталеймон – Плевен и основател на Фондация „Св. Иван Рилски“), Йордан Недев (член на Съвета на директорите на Сирма Груп Холдинг), д-р Йорданка Ненчева (председател на асоциация „Да съхраним жената“), Лилия Еленкова (ръководител проекти към Сдружение Национална младежка карта, представителство на Асоциация Европейска младежка карта (EYCA) в България), проф. Красимир Гигов (генерален директор на БЧК), д-р Марина Стефанова (създател на Фондация „Каузи“ и на CSR AdviceBox), Мария Маринова (директор на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране – BVCA), д-р Милен Врабевски (собственик и директор е на „Comac Medical“, основател на Фондация „Българска Памет“, създател е и на музикалния проект „Intelligent Music Project”), Невена Мирчева (главен редактор на сп. Икономика), Николай Илиев (продуцент и режисьор), Огнян Златев (ръководител на Представителство На Европейската Комисия в Хърватия), Петър Пройков (специалист “Привличане на участници” в Заедно в час), д-р Пламен Русев (български предприемач, инвеститор и филантроп), Румяна Иванова (изпълнителен директор на Българска фондация Биоразнообразие), Саша Безуханова (обществени и основател на Move.bg), Свилен Наков (основател на SofitUni), д-р Славейко Джамбазов (инвеститор и предприемач в областта на здравеопазването), Снежана Йовева-Димитрова (директор на Държавния културен институт към министъра на външните работи), проф. Стоян Маринов (декан на факултет „Управление“ в Икономически университет Варна), Тодор Младенов (изпълнителен директор и член на борда на София Тех Парк) и Цветелина Йосифова (съосновател и председател на Българското общество по групова анализа и групови процеси)

Повече подробности за отличените и програмата в България може да намерите на официалния сайт: http://toyp.jci.bg.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest