Въздушен бой: кадри от учения на изтребителите Су-27 на Балтийския флот

Летците на изтребителите Су-27 на авиосъединенията на морската авиация на Балтийския флот проведоха планови полети, на които отработиха елементи от въздушен бой с условен противник и условното използване на авиационни средства за поразяване, пише ТВ „Звезда“.

По замисъла на тренировката самолетите на „врага“ са нарушили държавната граница на Руската федерация и са предприели опит за нанасяне на ракетно-бомбен удар по стратегически важни военни обекти. След получаване на сигнала за навлизане на неидентифицирани летателни апарати във въздушното пространство на страната, изтребителите Су-27 излитат за прехват, намират и идентифицират самолетите на условния противник, след което ги „унищожават“ във въздушен бой.

В рамките на тренировките екипажите проведоха ускорена подготовка на изтребители за полет и изпълниха излитане по двойки, както и електронни пускове на управляеми ракети по въздушни цели. Полетите се изпълниха както през деня, така и в тъмната част от денонощието. В тренировката се включиха над 10 екипажа на самолети Су-27 на Балтийския флот.https://tvzvezda.ru/news/202142634-S46o9.html/player/

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest