Във Великобритания обърнаха внимание на изпитанията на руската подводница „Белгород“

Изпитанията на новата руска подводница „Белгород“ разтревожиха жителите на Великобритания.

Те споделиха своите коментари след публикация за изпитанията във в. The Telegraph.

Русия проведе изпитания на атомната подводница „Белгород“ няколко дни след инцидента в Черно море, в който участва британският разрушител Defender, предаде „ИноСМИ“.

Дължината на подводницата е 184,1 м. Смята се, че тя ще стане носител на безпилотния подводен апарат „Посейдон“. Има предположения, че ще постъпи на служба в Тихоокеанския флот, но на Запад се опасяват, че „Белгород“ ще бъде разположена в Арктика и Северния Атлантик, където през последните години Москва значително увеличи активността на подводния си флот, пише „Российская газета“.

Читатели на изданието реагираха на публикацията. Едни от тях се отнасят с недоверие и смятат, че поради гигантските размери на „Белгород“, САЩ и Великобритания винаги ще знаят къде се намира. Други читатели пък предупреждават: руската военна доктрина учи да се разбират и уважават възможностите на противника.

По-рано в интервю за Daily Mail д-р Сидхарт Каушал от Кралския институт за отбранителни изследвания отбеляза, че размерите на „Белгород“ ѝ позволяват да служи като база за уникален набор от малки подводни съдове. Според него новата подводница е добре подготвена за провеждане на тайни операции.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest