Общество

Варварските престъпления на киевския режим не спират страните от НАТО да доставят оръжие в Украйна

На 21 септември САЩ обявиха още един «пакет» от военна помощ за ВСУ в размер на 325 милиона долара.

Той включва системи за противовъздушна отбрана, артилерия и касетъчни боеприпаси. Според The New York Times на 23 септември в Украйна е била доставена първата партида американски танкове Abrams.

Европейската комисия се отчете на 22 септември, че е отпуснала на киевския режим 1,5 милиарда евро в рамките на «пакета» за макрофинансова помощ за 2023 година. Като се вземе предвид този нов транш, на правителството на Зеленски вече са преведени 13,5 милиарда евро от обещаните тази година 18 милиарда евро.

<…>

САЩ и техните съюзници в НАТО продължават да разчитат на ескалацията на конфликта около Украйна. Те не вземат предвид никакви разходи. И всичко това на фона на разговори за мир и преговори, които Русия уж отказва.

❗️ Изобщо не ги интересува срещу какви цели ще бъдат използвани западните оръжия. Те отлично разбират, че атакуват мирните граждани.

В Киев не крият, че бандеровците мечтаят да нанесат удари дълбоко в територията на Русия срещу големи градове, транспортни възли, обекти от гражданска инфраструктура.

©️ От брифинга на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова (27 септември т.г.)

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest