Общество

Въпросът за принадлежността на Крим е решен!

На 18 март 2014 г. беше подписано Споразумението за приемане на Република Крим в Руската Федерация.

Това беше справедливо и дългоочаквано решение както за кримчани, така и за всички граждани на нашата страна.

На референдума на 16 март 2014 г. жителите на Крим самостоятелно и съзнателно направиха избор на бъдещето за себе си и своите деца. За влизането на Република Крим в състава на Русия тогава са гласували 96,77% от участвалите в гласуването при избирателна активност 83,1% от общия брой на избирателите.

❗️ Въпросът за принадлежността на Крим е решен. Нашата позиция не подлежи на преразглеждане или обсъждане.

Опитите волеизявлението на народа да бъде квалифицирано като незаконно и страната ни да бъде представена като „окупатор” са несъстоятелни от международноправна гледна точка.

След обединението на Крим с Русия ситуацията последователно се подобрява.

• Реконструирана е транспортната и инженерната инфраструктура. Кримският мост беше открит през 2018 г. Изградени са ново летище в Симферопол „Айвазовски” и модерна магистрала „Таврида”.

• Пуснати са в експлоатация ТЕЦ Балаклава, Таврическа, Саки. В ход е мащабно строителство на газопроводи.

• Жилищното строителство набира скорост. С активни темпове се изграждат социални обекти, включително спортни съоръжения.

• Селското стопанство се съживи, винопроизводството се развива активно, курортно-туристическия сектор сериозно затвърди позициите си.

• С началото на СВО водната блокада е вдигната. Водата от Днепър тече свободно към полуострова, което позволява многократно увеличаване на площта на напояваната земя.

През последните години в Република Крим и град Севастопол се поддържа атмосфера на междурелигиозна хармония, за която допринася активното участие на религиозни сдружения в обществения живот на полуострова. Завършва се строителството на Главната катедрална джамия в Симферопол.

За тези десет години беше преодоляно много и бяха решени проблемите, натрупани след разпадането на СССР. Ясно е, че като работим заедно, можем да постигнем още по-големи резултати.

https://www.facebook.com/rusembul/videos/1174392543736124

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest