Общество

В Унгария започва строежът на завод за производство на руската ваксина „Спутник V“

Ръководителят на министерството на външните работи на Унгария Петер Сийярто обяви, че в страната започва строителство на завод за производство на руските ваксини срещу коронавирус „Спутник V“, предаде РИА „Новости“.

Планира се строителството на фабриката да завърши пролетта или есента на следващата година, а в края на 2022 г. да бъде въведена в експлоатация. По думите на Сийярто, този проект е „колосален принос към постигането на глобалната цел по обезпечаване устойчивостта на доставките“ на ваксини срещу COVID-19, пише „Лента“.

Той също така отбеляза, че руският препарат се е доказал много добре при използването си в Унгария. „Спутник“ се представи много добре, особено ако погледнем числата на случаите със заразени след ваксинация, нивото на защита“, каза той. Ръководителят на унгарското ведомство подчерта, че към настоящия момент около 68% от населението на страната е напълно ваксинирано.

По-рано Сийярто съобщи, че Унгария ще използвала целия руски препарат, защото е много популярен сред населението. „Ваксинирахме почти милион души с тази ваксина“, отбеляза той.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest