Общество

В Сирия се проведе парад в чест на руския Ден на Военноморския флот

В сирийския град Тартус в Деня на руския Военноморски флот, се проведе парад с военни кораби и помощни плавателни съдове, които са част от постоянната работна група на руския ВМФ в Средиземно море.

Според руското министерство на отбраната в парадния строй са участвали дизело-електрическата подводница „Новоросийск“, фрегатата „Адмирал Макаров“ и морският миночистач „Вицеадмирал Захарин“. Освен това кораби от спомагателния флот – КИЛ-158 и спасителният буксир СБ-36 – са преминали през водната зона.

Зрителите видяха още противодиверсионни катери „Раптор“ и „Грачонок“. Освен корабите на руския флот, във военно-спортния празник взеха участие 2 ракетни катера от проект 205 от 110-та бригада от надводни кораби на сирийските военноморски сили, пише „Российская газета“.

Домакин на парада беше командира на групата войски на въоръжените сили на Руската федерация в Сирия генерал-лейтенант Александър Чайко, а парадът беше командван от капитан 1-ви ранг Сергей Тронев.

Във въздушната част на парада участваха хеликоптери на морската и армейската авиация – Ка-27ПС, Ми-8АМТШ и Ми-35. Също така в небето над Тартус по двойки преминаха фронтови бомбардировачи Су-24, многофункционални самолети Су-34 и Су-35, самолети с далечен радиолокационен обхват А-50, транспортни самолети Ан-26 и Ан-72 на руските Въздушно-космически сили (ВКС).

Общо 9 военни кораба, катери и помощни плавателни съдове на руския флот, 14 самолета на ВКС и военноморската авиация на руския флот, както и два ракетни катера на сирийския флот взеха участие в празничните събития.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest