В Сирия откриха лобното място на пилота Герой на Русия Роман Филипов

В сирийската провинция Идлиб бе открито мястото на смъртта на руския пилот Роман Филипов, чийто самолет беше свален от терористи на 3 февруари 2018 година.

Мястото, където пилотът участвал в последната си битка, е намерено от шефа на бюрото на Общоруска държавна телевизионна и радиопредавателна компания в Близкия Изток и Северна Африка Евгений Подубни. Търсенето беше силно затруднено поради трудния терен, съобщи „Взгляд“.

„Разпечатахме стоп кадър от видеото, което терористите разпространиха, и всеки камък, всяко дърво бяха проверени и сравнени със снимката, а те са хиляди“, каза Подубни.

Тази територия бе освободена от войници и офицери от 25-та бригада на сирийските въоръжени сили.

„Надяваме се, че в близко бъдеще на мястото на смъртта на Героя на Русия ще бъде издигнат паметен кръст и паметник“, добави Подубни.

Руският Су-25, предназначен да поддържа сухопътните сили над бойното поле, беше свален от терористи в района на Идлиб. Пилотът Роман Филипов загина в битка. Той беше удостоен посмъртно със званието Герой на Русия.

Отговорността за нападението бе поета от терористичната група „Джебхат ан-Нусра“, забранена в Русия. В отговор на това бяха елиминирани над 30 бойци.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest