В Русия тийнейджър открадна училищен автобус

Тийнейджър от село Чарков в Хакасия, страдащ от безсъние, излезе на разходка и открадна училищен автобус, съобщават от републиканското управление на МВР.

Полицията в Уст-Абаканския район получила съобщение, че е откраднат училищен автобус. По време на издирвателните операции е установено, че ГАЗ-ът е откраднат от 16-годишен местен тийнейджър, пише РИА „Новости“.

„В кабинета на следователя провинилият се призна, че не могъл да заспи, излязъл навън и решил да се разходи. Минавайки покрай гаражите, момчето отишло до един от тях. С малко усилия успяло да отвори вратата на гаража, където бил училищният автобус. След като влязъл превозното средство, тийнейджърът забелязъл, че ключът е на таблото“, се казва в съобщението.

Според пресслужбата момчето шофирало откраднатия автобус до Таштипския район и го изоставило там, тъй като му свършил бензинът. Образувано e наказателно дело по чл. 1 ст. 166 от Наказателния кодекс на Руската федерация за „незаконно изземване на лек автомобил или друго превозно средство без цел похищение“. Максималната санкция по този член предвижда до пет години затвор.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest