В Русия тестват парашут за кучета

Парашутната система за десантиране на кучета ще премине изпитания до края на 2021 г., планират от холдинга „Технодинамика“.

„Подобна система в Русия се създава за първи път. Разработена е конструкторската документация, проведени са предварителни изпитания. Държавният летателно-изпитателен център на министерството на отбраната сега е силно натоварен, има много нова техника. Но ако успеем да проведем държавните изпитания тази година, то през 2022 г. нашата система може да бъде приета на въоръжение и ще започне нейното серийно производство“, каза главният конструктор на парашутни системи на „Технодинамика“ Алексей Козин, цитиран от РИА „Новости.

Парашутът за кучета е създаден като допълнение на нова система за височинен десант – четиригодишната работа по нея е към края си – и има за цел да разшири възможностите ѝ. Системата за окачване е предвидена за животни с тегло до 45 кг и е прикрепена към парашутната система на водача на кучето. Ако той няма опит в скоковете, системата му от своя страна е прикрепена към тандемния парашут на инструктора, пише „Российская газета“.

„Според резултатите от предварителните изпитания кучето толерира скока нормално, след приземяването се държи адекватно, готово е за изпълнение на поставените му задачи“, добави Козин.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest