В Русия тестват новия пистолет „Аспид“

Централният научноизследователски институт по точно машиностроене (ЦНИИТОЧМАШ, част от „Ростех“) ще предаде самозарядния пистолет РГ120 „Аспид“ и неговата модификация РГ-1 за одобрение от силовите ведомства и стрелковите клубове.

Така трябва да се получи обратна връзка от професионалисти, за да се преминат успешно изпитанията, съобщава уебсайтът на държавната корпорация „Ростех“.

Не толкова отдавна „Аспид“ вече премина сертифициране. Получените от потенциалните потребители коментари ще бъдат включени в конструкторската документация за доработка на оръжието, пише „Российская газета“.

„До етапа на предварителните изпитания ЦНИИТОЧМАШ ще сглоби пистолети, за които ще бъдат взети предвид всички отзиви“, каза индустриалният директор на оръжейния комплекс „Ростех“ Бекхан Оздоев.

Както вече бе съобщено, пистолетът е създаден в три варианта: стандартен (РГ-120), облекчен и сериен (РГ120-1). Първият има вместимост на пълнителя от 22 патрона, докато другите два са предназначени за 18. Освен това вариантите от модификация РГ-1201 се различават по това, че нямат външни механични предпазители. Те са вътре и работят автоматично. Това е направено, за да може оръжието да се изважда от кобура максимално бързо, без страх от захващане на изпъкнали детайли. Серийната версия също ще бъде оборудвана с планки „Пикатини“. В зависимост от модификацията, теглото на оръжието без патрони е 780-1100 гр, а дължината му е 205 милиметра.

„Пистолетът е с модулна конструкция. Тя позволява ползване на различни опции на затвора – военни и спортни. Например със и без колиматорен прицел, а също и с различни опции за ръкохватка със сменяеми подложки“, отбеляза Иван Козлов, главен конструктор на ОКР на „Аспид“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest