Общество

В Русия се подготвя серийно производство на нови боеприпаси за пистолети

В Русия ще се започне серийно производство на нови 9-мм пистолетни патрони.

Те са предназначени за самозарядния пистолет (СП), по-известен като „Удав“.

Патроните са разработени в Централния научноизследователски институт за прецизна техника, част от „Ростех“, предаде РИА „Новости“. Има два вида. Първият – с куршум с повишена пробивност, вторият – с намалена скорост на куршума.

От пресслужбата на института разказаха за ползите от новите боеприпаси. Патронът с повишена пробивност може да поразява бронежилетки от втори клас на защита. Той има по-голям обхват от своите аналози. Освен това този патрон е един от най-мощните 9-мм в света, пише „Российская газета“.

Характеристиките на патрона с намалена скорост на куршума се отличават с режещ ръб на предния край на сърцевината, оформен от две плоскости и с увеличена маса. Това съхранява кинетичната енергия на куршума и обезпечава поразяването на бронежилетки от втори клас на защита. В този случай скоростта на полета на куршума е по-малка от тази на аналозите му, което дава ниско ниво на шум при стрелба.

Припомняме, че пистолетът „Удав“ постъпва във войските. Предлага се в три версии – военна с общо предназначение, за специални операции и гражданска (спортна) модификация.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest