В Русия създават аналог на пистолета Glock

Руските оръжейници създават пистолет, който по технически характеристики ще бъде съпоставим със съвременните модели Glock, но ще бъде на половин цена.

„От нулата разработваме пистолет с калибър 9×19 от полимери, като отчитаме опитa от експлоатацията на Glock и SIG Sauer. Очакваме да имаме прототип през 2021 година. Надяваме се да създадем оръжие, равно по тегло и бойни свойства на пистолетите Glock от пето поколение. Предварителното име на модела е ORSIS S1“, каза пред РИА „Новости“ генералният директор на предприятието-разработчик Валерий Новосьолов.

Той отбеляза, че основното предимство на руската разработка ще бъде цената. Стойността на Glock без допълнително оборудване достига 200 000 рубли (2250 евро), докато ORSIS ще струва 100 000 (1125 евро), пише „Российская газета“.

Отличителни особености на австрийските пистолети Glock са ниско тегло, превъзходна ергономика, простота и надеждност. Рамката е изцяло изработена от термо- и удароустойчив полимер. Оръжието има висока дулна енергия, поради което изстреляният от Glock куршум има голям поразяващ и пробивен ефект.

Пистолетите Glock са на въоръжение в силовите структури на повече от 30 държави. Освен огнестрелните оръжия, компанията произвежда ножове и пехотни лопати.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest