В Русия създадоха първия виртуален телефонен секретар в света – ето как работи той

Отговарянето и записването на обаждания и раздразнението на телефонните мошеници далеч не е всичко, с което този асистент може да се справи.

– Здравей, Вик, можеш ли да ми заемеш 500 рубли?

– Здравей, Виктория не отговаря, на линията е асистентът Олег, какво да предам?

– Олег, привет.

– Добре, ще ѝ предам, да добавя ли още нещо?

– Ти си ш*бан глупак, Олег.

– Хм, хм. Аз, разбира се, ще предам Вашите думи, но ще заменя някои неща със звездички.

Точно така изглежда един от разговорите на първия в света „виртуален секретар“ Олег с човек, който позвъни, но не исках да му отговоря. Секретарят бе представен от руската банка Tinkoff на 3 юни 2021 година. По него се работи от март 2020 г., като той се обучава на записи от над 100 млн. обаждания на руснаци.

Олег приема, записва и прави бележки на входящите обаждания както от записаните контакти, така и от непознати номера. Олег е снабден и с идентификатор на номерата, така че предварително да знае кой му звъни – банка, болница, друго учреждение, мошеник или просто получава спам. Освен това асистентът разпознава речта на събеседника по време на разговора и включва подходящ сценарий. А докато Олег ще отговори вежливо на записан в указателя контакт, то на стандартната фраза на мошениците „кажете данните на картата си“, Олег може дори да отвърне с шега или да започне да провокира събеседника.Legion Media

Ето как изглежда един от разговорите му с мошеник, който е публикуван в мрежата:

– Ало!

– Ало!

– Кирил Виталиевич, здравейте!

– Слушам Ви.

– Безпокоим Ви от главното управление на министерството на вътрешните работи на Русия.

– Робот ли сте или човек?

– Човек, еб**и.

– Нека всеки си гледа работата. Ще запиша и Вие какво ще правите?

 – Сега ще те пратя на м*йната ти, ти ме з***а, Олег, еб**и. Ти, ш*бан п***л.

– Сега ще Вас, звездичка, звездичка, звездичка, ще Ви пратя на звездичка, звездичка, звездичка, „Й“. Ти ме „за“ звездичка звездичка звездичка „а“, Олег. „Е“ звездичка звездичка звездичка „и“.

– Защо „и“?

– Защото м*йната ти!

– Еб**и, защо?

– „Е“ звездичка звездичка звездичка „и“, защо.

– И аз това питам, защо?

Всички записани разговори и бележки от обаждания Олег изпраща до повикания и повикващия абонат чрез приложението на банка Tinkoff или в чатовете на месинджъра на Telegram или руската социална мрежа „ВКонтакте“ (за да използвате асистента, не е нужно да сте клиент на банката).

Освен това секретарят може да се звънне обратно на пропуснато обаждане и да попита събеседника защо е звънял. Потребителят може също да управлява разговора в реално време – например да напише нещо на Олег текст в чата и той ще го каже на събеседника.

Секретарят Олег все още работи в бета версия, в близките няколко месеца ще получи нови умения, съобщават на уебсайта на банката.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest