В Русия родители се пързаляха 22 км по лед с бебе в количка

Съпрузи се похвалиха в социалните мрежи с видео от рискована разходка по езерото Онега, което предизвика вълна от възмущение.

Семейство Дьомочкини от Петрозаводск се добра на кънки до о. Кижи през Онежкото езеро, въпреки забраната на министерството на извънредните ситуации за излизане на леда. При това пътешествениците взеха на опасното 22-километрово пътешествие и количката с малкия си син.

„Пързаляхме се до Кижи от залива Велика губа 22 км на кънки. С количката. Миша спа през целия път. Ако в главата ви внезапно дойде такава идея, да се пързаляте до Кижи през януари, то всичко е реално и напълно безопасно“, пише младата майка в социалните мрежи под видеото със семейното пътешествие.

На кадрите се вижда как Елена се пързаля с количката по тънкия лед. Зад кадър дори се чува пукането под кънките.

Младата двойка беше строго осъдена от ползвателите в социалните мрежи заради опасното пътешествие с детето. Освен това в дадената ситуация се намеси и детският омбудсман на Карелия Генади Сараев. Той изпрати официални запитвания до регионалния шеф на министерството на извънредните ситуации и музея-резерват Кижи, за да потвърдят или опровергаят информацията за пързалянето с количката. Омбудсманът не изключва родителите да бъдат приведени под отговорност за неизпълнение на родителските си задължения към детето, пояснява Life.ru.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest