Общество

В Русия разработиха бронебоен патрон за незабележима стрелба

Над такъв патрон работят специалисти от Централния изследователски институт за прецизно инженерство на руската държавна корпорация „Ростех“.

Това съобщи пресслужбата на „Ростех“, цитирана от „Российская газета“. Калибрът на патрона е 9 милиметра. Той е с намалена скорост на куршума и е в състояние да проникне в бронежилетки от 2-ри клас на защита. Но в същото време основната му особеност е поддържане на повишени показатели за невидимост на изстрела.

Към днешна дата боеприпасите за безшумна стрелба не могат да проникнат в бронежилетки от 2-ри клас на защита, тъй като имат недостатъчна скорост на куршума – около 200-290 метра в секунда. Куршумите, които летят със скорост 400 метра в секунда, са в състояние да пробият бронежилетка, но не могат да го направят безшумно.

Новата разработка на специалистите от „Ростех“ съчетава безшумност и повишено проникване. Същността на идеята е, че при създаването на патрон са увеличили масата му, в предния край на сърцевината му е добавен режещ ръб, който оформя две плоски лица.

Патроните са разработени за пистолета „Удав“. Получен е и патент за новите боеприпаси.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest