Общество

В Русия представиха модул, който открива дронове по звука

Холдингът „Росэлектроника“ на държавната корпорация „Ростех“ разработи модул за акустично разузнаване „Атака-Шорох“. Устройството беше представено за първи път на изложението „Интерполитех -2020“, което се провежда във ВДНХ в Москва.

Модулът е способен да открива безпилотни летателни апарати по звука, съобщават от пресслужбата на корпорацията. Той улавя шума с помощта на свръхчувствителни микрофони.

Апаратурата е предназначена да защитава обекти от нерегламентирано навлизане на безпилотни летателни апарати. Обхватът на откриване на летателните апарати е от 150 до 500 м, пише ТВ „Звезда“.

С помощта на „Атака-Шорох“ ще бъде възможно да се откриват извънредни ситуации, престъпления и масови събирания на хора по характерния шум. Може да се използва в системата „Безопасен град“ и индустриалните системи за сигурност.

Международното изложение на средствата за обезпечаване държавната сигурност „Интерполитех-2020“ се провежда в Москва от 20 до 23 октомври 2020 г. във ВДНХ. Продуктите си показват водещи руски и чуждестранни производители на спецтехника и въоръжение за правоприлагащите органи и спецподразделенията.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest