В Русия показаха как ще изглежда новата LADA Granta?

Как може да изглежда екстериорът на LADA Granta от ново поколение?

Уебсайтът Лада.онлайн разпространи изображение на екстериора на LADA Granta от второ поколение. Смелият проект е реализиран от независимия дизайнер Иван Десятниченко.

По предварителни данни новата LADA Granta се разработва на платформата на Алианса Renault-Nissan-Mitsubishi – Global Access (еволюция B0). Очевидно Granta ще получи мощна каросерия от Renault Logan с оригинални панели. Не се изключва унифицирането на някои детайли на каросерията, пише „Российская газета“.

Вече е създаден и компютърен образец, както и пластилинов макет с предварителния външен вид на модела. LADA Granta New Generation ще излезе в края на 2021 г. или началото на 2022 година.

По-рано беше съобщено, че през следващите няколко години руската марка ще пусне два компактни кросоувъра, ново семейство автомобили от B-сегмент, към което принадлежи и LADA Granta от второто поколение. Планира се да има и автомобил от „по-нисък C-сегмент“ – наследник на LADA Vesta. Под кросоувър се има предвид LADA Niva-3 и модел от типа Xcode.

В допълнение представител на „АвтоВАЗ“ заяви, че до шест години LADA ще пусне 10 нови модела и 7 модифицирани.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest