В Русия откриха костите на древен носорог стефаноринус

Учените се натъкнаха също и на останките на голяма антилопа и саблезъб тигър хомотерий.

В Крим, в пещерата „Таврида“, учени откриха костите на древен носорог стефаноринус. Това съобщава водещият методист на Зоологическия музей на Кримския федерален университет „Вернадски“.

„Открихме зъба и реброто на млад индивид от древния носорог стефаноринус. Това е носорог с два рога, подобен на съвременния африкански, с височина около 2 метра и дължина 3,5 метра“, пише пресслужбата на университета, като се позовава на специалиста.  

Находката е направена от съвместна група учени от Крим и Москва. Докладът на Кримския федерален университет отбелязва, че това е първият път, в който костни останки на древния носорог стефаноринус са намерени в Русия.

Освен това в „Таврида“ са открити рог от голяма антилопа, вероятно принадлежаща към вид, който не е бил откриван по-рано в пещерата, както и фаланга на саблезъбия тигър хомотерий, съобщават от „Звезда“.

Пещерата, наречена „Таврида“, е намерена наскоро, по време на строителството наедноименното трасе в Крим. По-късно се оказва, че тя крие много загадки, представляващи голям интерес за учените.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest