В резултат на арменския терор броят на ранените цивилни достига 46

Както знаете, военно-политическото ръководство на агресора Армения продължава терористични действия срещу цивилното население на Азербайджан, грубо нарушавайки основните норми и принципи на международното право.

В резултат на мащабния артилерийски обстрел на цивилното население на Азербайджан от въоръжените сили на противника, към момента са хоспитализирани общо 46 цивилни с различни телесни наранявания, а 14 души са загинали.

Освен това въоръжените сили на Армения продължават да нанасят тежки удари по гъсто населени райони – регионални и селски центрове, цивилна инфраструктура – болници, медицински центрове, училищни сгради, детски градини, административни сгради и икономически точки.

В резултат на обстрела на цивилни предмети от нашествениците са нанесени значителни щети на 116 къщи и 26 цивилни обекта, включително фабриката за тъкане на килими в град Тертер, модулна училищна сграда в село Тазакенд в района на Агдам, сградата на средно училище № 1 в селището Шикхар в района на Тертер, сградата на училището-лицей №2 на град Тертер, собственост на MKT Istehsal Kommersiya LLC, заводът за памук в село Azad Garagoyunlu от региона на Татар, както и медицински център в село Gapanli, област Terter, много цивилни превозни средства станаха неизползваеми, голям брой малки и говеда.

В момента служителите на прокуратурата извършват всички възможни оперативни следствени действия в бойни условия.

Генералната прокуратура на Република Азербайджан предприема всички необходими мерки, за да привлече под съд военнослужещите от арменските въоръжени сили, извършили различни престъпления срещу армията и цивилното население на Азербайджан, в рамките на международното право.

източник: genprosecutor.gov.az

превод: www.novinata.bg

Pin It on Pinterest