Общество

В Перник подкастът “При Тото” чукна сто!

Ексклузивен гост на юбилейното издание бе Йордан Йончев – Гъмзата

Снощи, 14 юни, Перник бе домакин на стотния юбилеен епизод на подкаста “При Тото” и вторият град от MEGA турнето.

Да гледат единствения подкаст, който се снима на живо и пред публика в Спортна зала “Борис Гюдеров” бяха дошли стотици перничани, както и фенове от цялата страна. Като комплимент към публиката водещият Йонислав Йотов – ТоТо се появи на сцената, облечен с част от екипа на ФК “Миньор”. Това допълнително нажижи градуса на настроението сред присъстващите, любопитни да научат кой е гостът изненада този път.

“Днес мой гост е…” каза за стотен път водещият и под звуците на “Welcome to The Pernik” на сцената се появи виртуозът на тромпета Йордан Йончев – Гъмзата, а спортната зала избухна в бурни аплодисменти.

С цял куп ексклузивни истории от личния и професионален път на Гъмзата – истории за престрелки, влашки фолклор, срещи с полицията, кой му дава прякора и за съдбоносното решение да напусне Гвардейския духов оркестър, за да се присъедни към Ку-Ку бенд, бяха малка част от акцентите в разговора.

“Който пее, прибира парите”, шеговито Гъмзата мотивира решението си да участва в музикални проекти не само като тромпетист, но и като изпълнител. И призна: “Мога да рапирам, ритмически съм добре, но това, което мен не ме прави такъв, какъвто си ти, ТоТо, е това, че ти си поет”. Разбира се, публиката имаше възможността да се наслади и на култовото соло на Гъмзата с тромпета на живо и напълно импровизирано – така, както само той може.

На финала екипът изненада ТоТо с торта за юбилейния стотен епизод на подкаста. А той използва случая да сподели, че започвайки преди 3 години, дори не е мечтал да постигне това, което “При Тото” е днес – подкаст с милиони гледания в YouTube канала @ToTo Yotov и хиляди, които идват на епизодите на живо. “Точно 100 предавания, точно 100 госта, но много повече от 100 емоции, усмивки, поуки… С всички вас, които гледате и подкрепяте подкаста, съм благословен! Перник, бяхте жестоки и съм щастлив, че имах възможността тази вечер да бъдем заедно!”, каза на финала ТоТо.

В петък, 16 юни, турнето продължава в Пловдив – пред 2000 човека в Летен театър Бунарджика, а билетите вече са разпродадени. Това ще е и финалът на първото турне на подкаст в историята, който ще бъде отбелязан с епично афтър парти с Група СкандаУ в Antik Premium Club.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest