Общество

В педагогическия колеж край Воронеж ще преподава робот

Робот започна да преподава в педагогическия колеж край Воронеж и стана „жив“ лабораторен стенд, съобщиха за РИА „Новости“ от пресслужбата на компания „Промобот“.

„Във филиала на ГБПОУ „Губернски педагогически колеж“ на Воронежска област в град Росош ще изучават сервизна роботика заедно с робота „Промобот“. Роботът ще преподава няколко дисциплини и ще бъде „жив“ лабораторен стенд“, разказаха от компанията.

Уточнява се, че студентите от колежа ще се учат да създават и програмират роботи, които да помагат на хората при изпълнение на различни задачи: от обработка на заявки в банка до доставки на товари. Те ще се запознаят с управлението на роботите, лицевото разпознаване, сценарии за общуване между хора и роботи, както и с човеко-машинно взаимодействие по примера на последния модел „Промобот“.

„Студентите ще се запознаят с работата на изкуствения интелект на живо, а не на виртуални модели. Те ще разработват цели проекти. И всяко удачно решение може да мине от лабораториите директно към нашите разработчици. А след това да се появи на робот, например в националната банка на Оман“, коментира директорът по развитие на компанията Олег Кивокурцев.

Компания „Промобот“е основана през 2015 г. в Перм. В този град е разположена и щабквартирата, както и производствената площадка. „Промоботите“ „се трудят“ в 43 страни по света като администратори, промоутъри, консултанти, гидове и консиержи, като заменят или допълват „живите“ служители. Можете да ги срещнете още в „Сбербанк“, Музея за съвременна история на Русия, Многофункционалния център за предоставяне на държавни и общински услуги (МФЦ), летище „Балтимор/Вашингтон“ и търговски център „Дубай Мол“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest