В Нова Москва отвори врати болница, построена за месец

Инфекциозната болница, която се намира в селище Вороновско, и която беше построена само за месец, започна да приема пациенти с коронавирусна инфекция, съобщават от столично кметство.

„Само за един ден в новата болница постъпват 20 пациенти… Към работа вече пристъпиха повече от 500 сотрудници, а наборът на специалисти продължава“, каза главния лекар на сайта на градската клиническа болница № 68 „В.П. Демихов Сергей Переходов“.

Отбелязва се, че болницата е снабдена с всичко необходимо. За нея са закупени 26 000 броя медицинско оборудване, мебели и защитни костюми за персонала.

„Болницата се намира далеч от центъра на града. Във връзка с това на територията на комплекса е построено комфортно общежитие за персонала. Това позволява на медиците да не губят време за връщане вкъщи и обратно. В сградата могат да се поберат около 1300 човека в стаи за един или двама“, добавиха в съобщението.

На 12 март започна строежът на болница за инфекциозни заболявания с помощта на сглобяеми конструкции. Построеното за месец учреждение бе открито от кмета на столицата Сергей Собянин на 17 април. Болницата ще приема единствено заболели от коронавирус, а когато пандемията свърши, тя ще стане заведение за лечение на всякакъв вид инфекции.

Общо са издигнати 50 едноетажни сгради и 14 двуетажни и триетажни общежития на участък от 40 хектара. За болницата са закупени 100 000 броя оборудване, в това число повече от 26 700 броя медицинско оборудване и мебели, а също и защитни костюми за персонала.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest