Общество

В Москва оборудваха 78 сгради на медицински заведения и временни болници за пациенти с коронавирус

Допълнителни 30 000 легла са подготвени за лечение на пациенти с коронавирус.

Легла за лечение на хора, заразени с коронавирус, са оборудвани в 78 сгради на федерални и градски медицински заведения в Москва. Това съобщи пред ТАСС във вторник заместник-кметът Петър Бирюков.

„В Москва на настоящия етап около 30 000 легла са допълнително оборудвани за лечение на пациенти с коронавирус – това са 31 градски лечебни заведения и 23 федерални – общо 78 сгради. Във временните болници – 3000 легла, в лечебните заведения 27 000 легла“, каза Бирюков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че в допълнение към тези 30 000 вече оборудвани легла, изложбени павилиони и спортни комплекси са избрани, за да се настанят още 10 000 души с потвърден коронавирус. „ВДНХ е изложбена зала. Ледът вече е разтопен в зимния дворец „Крилатское“, започват монтажни работи. Болниците ще бъдат разположени и в павилионите „Соколники“, каза Бирюков.

Според него в сглобяемите болници ще бъдат оборудвани санитарни кабини, противошокови зали, специална вентилация. Новите съоръжения ще бъдат закрепени към различни московски болници. „Експоцентърът на „Красная Пресна“ ще влезе в състава на „Боткинския“ (болница), стационарният 75-метров павилион ВДНХ – за 24-та многопрофилна болница ГКБ“, обясни Бирюков.

По-рано кметът Сергей Собянин заяви, че московските търговски центрове, спортни комплекси и ВДНХ ще се превърнат в места за временни болници за пациенти с коронавирус. Според него временните лечебни заведения, които се изграждат в основните клинични институции за лечение на заразени с коронавирус, ще разполагат с 10 000 легла. Също на 30 април той каза, че повече от половината болнични легла в столицата са заети от пациенти с коронавирус, има около 17 000 от тях.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest