В Москва издигнаха паметник на куриерите

В Москва се появи паметник на куриерите в знак на благодарност за тяхната работа по време на изолацията, наложена във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция.

Предложението за направата на такъв паметник постъпва от ръководителите на руската онлайн търговия. Те смятат за необходимо да подчертаят важността на работата на куриерите, които предоставят на хората всичко необходимо по време на пандемията.

На територията на „Асоциацията на Рябовска мануфактура“ е инсталиран арт обект от бетон и метал. На табелата е гравиран надписът: „На тези, които направиха самоизолацията възможна.“mskagency

„По време на пандемията куриерите станаха свързващото звено между външния и вътрешния свят на нашите домове и апартаменти. Именно куриерите ходеха на работа всеки ден, най-често без дори да се замислят какъв подвиг правят“, казва авторът на паметника Алексей Гарикович.

В условията на самоизолация в Москва работеха 60 000 куриери. В цялата страна търсенето на услугите за доставка нарасна десетки пъти, съобщават от Gazeta.ru.  mskagency

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest