Общество

В Министерството на отбраната на Русия стартира мемориалната акция „Свещ на паметта“

В церемонията по запалването на частица от Вечния огън взеха участие Главнокомандващият ВМФ адмирал Александър Моисеев, заместник-началникът на Главното военно-политическо управление генерал-майор Олег Мосеев, военнослужещи от гарнизона на Санкт Петербург, представители на администрацията на Санкт Петербург, членове на обществени и ветерански организации, както и детско-юношеско движение „ЮНАРМИЯ“.

Акцията е посветена на Деня на паметта и скръбта и 83-та годишнина от началото на Великата Отечествена война, тя стартира в Санкт Петербург на Пискарьовското мемориално гробище.

Участниците в церемонията поднесоха цветя и венци пред монумента „Майка Родина” и под ударите на метроном почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите във Великата Отечествена война. Съпроводена от почетен караул, светинята беше пренесена в главния храм на Военноморския Флот – Военноморската катедрала „Св.Николай“ в Кронщад, където се проведе церемония по предаване на частица от Вечния огън на представители на военните окръзи. До Деня на паметта и скръбта тя ще бъде доставена до всички региони на Русия.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest