Общество

В Китай оцениха високо появата на АК-12 в руската армия

Китайските медии оцениха високо новия автомат АК-12, който постъпи на въоръжение в армията на Русия.

„Всички говорят за хиперзвукови ракети, но малцина помнят, че при руските пехотинци се появи автомат АК-12. Това е съществена новост“, пише Sohu.

Новият автомат е пълноценно обновление на линията руски стрелкови оръжия, забележителна стъпка напред в областта на технологиите, както и по отношение на ергономиката. АК-12 получи пистолетна ръкохватка, реголируем приклад и планки „Пикатини“ за поставяне на допълнително оборудване, пише „Российская газета“.

Важно е и това, че автоматът има множество варианти – включително с патрон 5,56х45 мм по стандарт на НАТО. Това дава възможност не само да се използват трофейни боеприпаси в боя, но и да се доставят оръжия в страни, където по-рано АК не се е използвал.

АК-12 постоянно се усъвършенства – влючително имайки предвид опита, получен в хода на бойните действия в Сирия. А фактът, че автоматът се доставя и в обикновените мотострелкови части, и в спецподразделенията, говори за неговата универсалност.

Важно е и това, че новият АК е забележително точен. При класическия АК-47 акцентът е върху надеждността, а сега към нея се присъединява и точността.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest