Общество

В интернет се появиха кадри от момента на катастрофата на вертолет Ми-17 в Мексико

Вертолет Ми-17 на Военноморския флот на Мексико падна малко след излитане в мексиканския щат Идалго.

Вертолет Ми-17 на Военноморския флот на Meксико падна малко след излитане в мексиканския щат Идалго. На борда се намирал министърът на вътрешните работи на щата Веракрус, а в социалните мрежи се появи видеозапис от инцидента, пише РИА „Новости“.

„Благодаря за подкрепата след аварията с вертолета на ВМФ, на който инспектирахме района, пострадал от урагана ‘Грейс’. За щастие се разминахме без жертви. Продължава да помага, въпреки че пострадалите не са много“, написа в Twitter ръководителят на министерството на вътрешните работа на щата Веракрус Ерик Сиснерос Бургос.

https://t.me/rian_ru/116499?embed=1

На видеото от мястото на произшествието, което бе разпространено в социалните медии, се вижда как вертолетът, след излитане, губи височина, издига се отново, после губи контрол и пада.

За три години това е третата авария с вертолет Ми-17 в Мексико. През откомври 2018 г. в морето падна вертолет при операция за борба с незаконния риболов, като тогава загина един от членовете на екипажа. През май 2019 г. в щата Сан Луис Потоси при гасене на пожар се разби друг Ми-17, в катастрофата загинаха 7 души.

Последните доставки на тези вертолети в Мексико се състояха през 2012 година. Общо в експлоатация в страната има 21 такива вертолета, шест от тях са ремонтирани през 2019 година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest