В Германия разказаха за руското „оръжие за деня на страшния съд“

Германските медии отбелязаха лидерството на Русия в надпреварата във въоръжението и определиха руската противоракета ПРС-1М „оръжие за деня на страшния съд“.

Според статията в списание Stern, цитиран от „Взгляд„, Русия има предимство в сферата на хиперзвуковото оръжие, което дава основание да се говори за лидерство на Москва в надпреварата във въоръжаването.

„Тази противоракета е създадена за евентуална ядрена война и е предназначена за прехващане на ракети на САЩ и защита на Москва и други градове“, се отбелязва в материала.

Изданието определя ракетата като най-бързата в света. „ПРС-1М е истинско оръжие за деня на страшния съд, което може да се използва само във война, което ще разруши света“, резюмира списанието.

ПРС-1М е част от състава на системата за противоракетна отбрана А-135 „Амур“. Първите изпитания на противоракетата се проведоха през февруари миналата година. Тя може да развива скорост до 14 500 км/ч. По-рано медиите съобщиха, че ПРС-1М може да прехваща бойни блокове от междуконтинентални балистични ракети с радиус на действие над 100 км и на височина от 5 до 50 км.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest